Wegwijzer

Welkom bij de Wegwijzer in de numismatiek. Of u nu beginner of expert bent, we hopen u verder op weg te kunnen helpen bij uw zoektocht naar meer informatie over munten, penningen en bankbiljetten. Denk hierbij aan algemene geschiedenis, specifieke informatie over een bepaalde periode, muntslag maar zeker ook archeologie, social media en (online) opleidingen.

Deze rubriek zal de komende tijd steeds verder uitgebreid worden. Wij nodigen u van harte uit hieraan bij te dragen. Stuur hiervoor email naar assessor@koninklijkgenootschap.nl .

Opzoeken

Encyclopedie

Deze encyclopedie is de digitale opvolger van de papieren Encyclopedie van munten en bankbiljetten die tussen 1986 en 2002 verscheen.

Numismatische Gids

De Numismatische Gids is een database met circa 450 websites en biedt de mogelijkheid om informatiebanken van musea, archieven, bibliotheken en organisaties te vinden.

Munten online in beeld

Nationale Numismatische Collectie

De Nationale Numismatische Collectie (NNC) is de grootste collectie in Nederland van munten, papiergeld, penningen en daaraan gerelateerde objecten. U kunt de collectie bekijken in deze online NNC-database.

Social media

Youtube

Op Youtube hebben we momenteel enkele afgeschermde opnames staan die leden alleen met een directe link kunnen benaderen.