Doek valt voor Geldmuseum

Succesvol museum ondanks goede resultaten moet sluiten

Het Geldmuseum heeft zijn laatste hoop op voortbestaan opgegeven. Dat meldde een woordvoerder van het Utrechtse museum vrijdag. Donderdag verwierp de Tweede Kamer twee moties die voor het openblijven van het museum pleitten. Het museum krijgt vanaf 2014 geen subsidie meer en moet de deuren dus sluiten, vertelde de zegsvrouw.

De moties van CDA en D66 waren de laatste hoop voor het Geldmuseum. “Het museum zoals het publiek het kent, verdwijnt”, meldde de zegsvrouw. Het Geldmuseum is momenteel hard op zoek naar alternatieve manieren om door te kunnen gaan. Waar het museum naar kijkt, kon de woordvoerder niet zeggen.

De stemming in het museum is heel verdrietig en strijdlustig, vertelde de zegsvrouw. “Mensen begrijpen niet dat een goedlopend museum dicht moet. We gaan de tent met kabaal dichtgooien.”

Het Geldmuseum werd in 2004 opgericht als fusie van het Koninklijk Penningkabinet in Leiden, het Nederlands Muntmuseum in Utrecht en de muntkundige afdeling van De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Het museum is gevestigd in het historische pand van de Nederlandse Munt aan de Leidseweg in Utrecht.

Bron: Nederlands Dagblad 05-07-2013 

<< Terug