*geannuleerd* Epidemieën en crises in de Romeinse oudheid: lezing donderdag 25 november

Deze lezing is helaas geannuleerd.  De lezing wordt nu verplaatst naar voorjaar 2022. Een precieze datum
volgt nog.

+++

Op donderdag 25 november 2021 zal gastspreker Dr. Mieneke te Hennepe een lezing geven bij Stichting Tempel van Empel. Haar voordracht zal luiden:

Het epidemie-spook: over verleden en heden van besmettelijke ziekten. In haar lezing zal Dr. Mieneke te Hennepe, conservator medische
collecties Rijksmuseum Boerhaave en docent medische geschiedenis aan het Leids Universitair Medisch Centrum, ingaan op epidemieën van vroeger en nu. Op welke manieren zijn epidemieën verbeeld en welke impact hadden besmettelijke ziekten op de samenleving? Aan de hand van voorbeelden uit de tentoonstelling _Besmet!_ laat Te Hennepe zien hoe herkenbaar verhalen uit het verleden zijn geworden en wat dit zegt over het belang van de medische geschiedenis.

Ons lid de heer Arjan Senden, bestuurslid Stichting Tempel van Empel en tevens voorzitter numismatische kring Brabant, zal als inleiding bij Te Hennepe een korte voordracht geven over Epidemieën en crises in de Romeinse oudheid waarbij ook numismatische aspecten aan bod komen.

Tijd: 19.30-22.30u.
Locatie: cafézaal De Lachende Vis te Oud-Empel.

De lezingen zijn gratis te bezoeken (consumpties zijn voor eigen rekening).
Zaal is open vanaf 19.30u. Bij binnenkomst zal gevraagd worden naar de Corona-checkapp of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arjan Senden, Stichting Tempel van Empel, via:

E: abcsenden@hetnet.nl
T: 06-20489710