Lezing George Sanders 19 juni 2021

*** klik hier om de opname te bekijken ***

De opname van het vragengedeelte vindt u in het afgeschermde ledengedeelte.

 

George Sanders zal op 19 juni 2021 voor onze leden een online lezing verzorgen met de titel:

Rondom de Gouden Koets. Penningen op koningin Wilhelmina, 1890-1909

 

George Sanders geeft de volgende toelichting bij de lezing:
Op 18 juni 2021 opent in het Amsterdam Museum de tentoonstelling De Gouden Koets. Na een ingrijpende restauratie, die meer dan vijf jaar heeft geduurd, zal de Gouden Koets voor het eerst weer voor het publiek te zien zijn. De tentoonstelling in het Amsterdam Museum vormt de
aanleiding voor deze lezing over de penningen die op koningin Wilhelmina werden geslagen in de jaren, waarin de koets werd vervaardigd, geschonken en voor het eerst in gebruik werd genomen. De Gouden Koets zal tot en met 27 februari 2022 op de binnenplaats van het Amsterdam Museum te zien zijn. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling.

George Sanders is conservator van Paleis Het Loo en voorzitter van het Genootschap.

De lezing zal gehouden worden op 19 juni 2021 om 11.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Leden hebben per email een uitnodiging gekregen met daarin de link naar de online lezing. Deze informatie vindt u ook in het afgeschermde ledengedeelte van deze website.

Mocht u geen lid zijn en interesse hebben deze lezing bij te wonen, neemt u dan contact op met ons via info@koninklijkgenootschap.nl .