Tentoonstellingen ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde

Centraal Museum – Amsterdam Museum – Teylers Museum

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde presenteren drie musea een selectie uit hun rijke munten- en penningencollectie

Het Centraal Museum te Utrecht presenteert een overzicht van de Utrechtse muntslag van de 9e eeuw tot en met de 21e eeuw. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de bijzondere muntschat die in 1972 in Utrecht is gevonden en die bij deze gelegenheid door de Willem Arntsz-stichting (Altrecht)  aan het Centraal Museum wordt geschonken.
http://www.centraalmuseum.nl

Het Amsterdam Museum beheert de numismatische collectie van de stad Amsterdam. De collectie is samengesteld uit enkele belangrijke verzamelingen van particulieren, waaronder die van August Lopez Suasso (geschonken 1876), Gerard Heineken (geschonken 1885) en Willem Dreesmann (verworven 1970). Ter gelegenheid van het jubileum van het Genootschap zullen vanaf begin juli in het Museum Willet-Holthuysen op de Herengracht 605 deze verzamelingen worden uitgelicht en topstukken worden getoond.
https://www.willetholthuysen.nl/

In het Teylers Museum is doorlopend een vitrine ingericht waarin aandacht wordt besteed aan de canon van ons geld. Aan de hand van ca. 40 munten en penningen uit de canon  wordt een beeld getoond van geschiedenis, productietechnieken en gebruiksdoelen.
http://www.teylersmuseum.nl 

<< Terug