lezing Lei Lennaerts 20 maart 2021

— Deze lezing kunt u terugkijken via het afgeschermde ledengedeelte —

 

Verleden jaar zijn twee online colleges verzorgd door prof. P.P. Iossif en heeft Pim Möhring een online lezing gegeven. Het bestuur heeft besloten dit initiatief dit jaar voort te zetten en nodigt haar leden van harte uit om deel te nemen aan de eerste online lezing van 2021.

Lei Lennaerts zal op 20 maart 2021 een online lezing verzorgen met de titel: Fingit – Premendo: vormen door te slaan

Toelichting Lei Lennaerts bij de lezing

Naast overeenkomsten met het produceren van munten komen bij het maken van slagpenningen andere technieken te pas. Dat begint al met de vervaardiging van de stempels. Maar ook het slaan van penningen gaat anders in zijn werk. Dat was vroeger al zo en sommige aspecten zijn nog steeds het zelfde. Enkele eigenaardigheden van dit productieproces wil ik graag bespreken in een lezing. Hoewel de lezing zich toespitst op slagpenningen nodig ik de liefhebber van munten van harte uit om de lezing te volgen. Het begrijpen van het maakproces draagt immers bij aan een beter begrip van zijn of haar eigen collectie. Er is ruimte voor discussie en het stellen van vragen.

Deelname

De lezing zal gehouden worden op 20 maart 2021 om 11.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Voor leden is het niet nodig zich aan te melden. U kunt heel eenvoudig deelnemen door op de Teams link te klikken die in de bijlage is opgenomen die u per email heeft ontvangen. In deze bijlage treft u ook informatie aan over enige technische aspecten. Deze bijlage kunt u ook terugvinden in het afgeschermde ledengedeelte van deze website.

Mocht u interesse hebben kennis te maken met onze vereniging en de (online) lezingen dan kunt u een email sturen naar de secretaris via info@koninklijkgenootschap.nl .