Jubileum 2017

In 2017 bestond het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde 125 jaar en vierde dit op 16 en 17 juni door middel van een congres en jubileumviering in het Academiegebouw te Utrecht. 
Dankzij de inzet van de Commissie 2017 en Canoncommissie konden de deelnemers geboeid luisteren naar drie grote inleidingen en twaalf lezingen en elkaar treffen tijdens receptie, lunches, diner en afscheidsdronk. Onze sponsoren uit de numismatische wereld hebben dit mede mogelijk gemaakt.

Tijdens de bijeenkomst konden genootschaps- en kringpenningen, opgesteld in vitrines, bekeken worden in de aula. In het Centraal Museum (Utrecht), Teylers Museum (Haarlem) en Museum Willet-Holthuysen (Amsterdam) volgden nog andere munten- en penningenexposities.
Elke Beeldenaar van 2017 bevatte een artikel over penningen uitgegeven door een numismatische kring.

In het jubileumjaar zagen meer uitgaven het het licht. De ‘Canon van ons Geld’ met een mooie selectie van 50 munten, penningen en bankbiljetten, het ‘relaas van 25 jaar KNGMP 1992-2017’ (Loekboek), het artikel ‘Vijf en twintig jaar verandering en ambitie’ in het Jaarboek 2016, de Numismatische Gids  een portaal naar numismatische bronnen en instanties, een gietpenning door Pier van Leest in samenwerking met de Vereniging voor Penningkunst, een slagpenning door Frank Letterie en een jubileumpostzegel.

Tenslotte werd het boekje ‘Toonaangevende numismaten voor de Nederlanden’ uitgegeven met daarin numismaten die voor de munt-en penningkunde van de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden van belang zijn geweest.
 

 

<< Terug